dinsdag 2 april 2013

voedingslijst

Alles wat ik deze maand eet hou ik bij op deze blog, in een voedingslijst. Hierin staat (als ik het kan vinden) waar het eten vandaan komt en vind je links naar diverse pagina's die meer uitleggen over bijvoorbeeld E-nummers en andere ingrediënten.

Een aantal E-nummers komen vaker terug, een aantal daarvan staan bekend als schadelijke E-nummers.In veel voeding zitten natuurlijke E-nummers, bijvoorbeeld E162 (rode kleurstof uit bieten) of E160 (rode kleurstof uit tomaten), maar er zijn ook een aantal synthetische kleurstoffen. Synthetische stoffen zijn op een chemische, dus kunstmatige manier bereid, maar maken de kleuren mooier, de producten visueel aantrekkelijker en maken de producten langer houdbaar.  Meer daarover lees je in de lijst schadelijke E-nummers >>

Ook kan je aan de EAN code soms zien waar een product verpakt is (dus niet waar de ingrediënten vandaan komen). De codes EAN 870 -879 staan voor Nederland.

30 april

Ochtend
  • brood van Bakker Arend Nijmegen, meel uit Nederland (leveranciers staan op de website) met Schapenkaas van 't Zuivelhoekje (uit Nederland)  en wild zwijn worstje uit Italie van de biologische slager op de zaterdagmarkt en Bio+ Rinse appelstroop ( ingedikt suikerbietensap, ingedikt appelsap, geleermiddel: pectine en citroensap) 
  • verse muntthee uit de volkstuin
Middag
  • brood van Bakker Arend Nijmegen, meel uit Nederland (leveranciers staan op de website) met Schapenkaas van 't Zuivelhoekje (uit Nederland)  en wild zwijn worstje uit Italie van de biologische slager op de zaterdagmarkt en Bio+ Rinse appelstroop ( ingedikt suikerbietensap, ingedikt appelsap, geleermiddel: pectine en citroensap) 
  • verse muntthee uit de volkstuin
  • appels van Rivier en Land, overbetuwe
  • Biologische cranberrysap van cranberrybedrijf Groenhof Terschelling (100% cranberrysap)
Avond
  • Marokkaanse Tajine met o.a. scharrelkip (overige ingredienten onbekend, bij een kennis gegeten)
  • Witte wijn van de Wageningse Berg
  • salade met meiraapjes, hazelnoten, walnoten en pijnboompitten (overige ingredienten onbekend, bij een kennis gegeten)
  • kraanwater
  •  Crackito chips paprika (ingrediënten: aardappelen, plantaardige olie, paneermeel (tarwemeel, zout, rijsmiddel (E503 (gemaakt uit twee andere Enummers), zout, dextrosetarwebloem, suiker, paprikaextract, smaakversterker (E621), gistextract, gehydrolyseerd plantaardig eiwit (bevat soja), gedroogde groenten (knoflook, ui), kleurstof (E160c vooral bestaand uit capsaïcine en capsarubine), aroma, voedingszuur (E330 citroenzuur)
  • Rode wijn: Pinotin 2009, van Wijngaard van Ditshuizen uit Groesbeek, gebotteld door wijnhoeve De Colonjes uit Groesbeek
  • koffie (herkomst onbekend) 
29 april


Ochtend
  • brood van Bakker Arend Nijmegen, meel uit Nederland (leveranciers staan op de website) met AH Geitenkaas en wild zwijn worstje uit Italie van de biologische slager op de zaterdagmarkt
  • brandnetelthee van Zonnatura 
Middag
  • brood van bakkerij Hilvers met oude kaas van AH, ongezouten roomboter en speculaas (ingrediënten niet bekend, verpakking was er niet bij)
  • fruitsalade van meloen en aardbei (herkomst fruit onbekend)
  • Teressana dropjes bio organisch zoete drop ( rietsuikermelasse, tarwemeel, zouthoutwortelextract, glucosestroop, zout, natuurlijke aroma: anijsextract, ongeharde palmolie en bijenwas)
  • Biologische cranberrysap van cranberrybedrijf Groenhof Terschelling (100% cranberrysap)
Avond
  • Ovenschotel van ditte aardappels van De Hooge Kamp (tussen Apeldoorn en Deventer) met witlof van Willem & Drees (sticker herkomst boer niet meer leesbaar), oesterzwammen van Rivier en Land (Odin, herkomst onbekend), Geitenkaas van AH, roomboter van de Horsterhof Duiven, bieslook uit de volkstuin
  • rabarbermoes van heidehoning uit Rhenen en rabarber uit de volkstuin
  • verse muntthee (marokaanse munt uit de volkstuin)


28 april

Ochtend
  • Gekookt ei uit Ede
  • brood van Bakker Arend Nijmegen, meel uit Nederland (leveranciers staan op de website) met AH Geitenkaas en wild zwijn worstje uit Italie van de biologische slager op de zaterdagmarkt
  • brandnetelthee van Zonnatura 

Middag
  • Teressana dropjes bio organisch zoete drop ( rrietsuikermelasse, tarwemeel, zouthoutwortelextract, glucosestroop, zout, natuurlijke aroma: anijsextract, ongeharde palmolie en bijenwas)
  • Broodje met humus, geitenkaas en gegrilde courgette met verse muntthee bij Sugar Hill
  • kraanwater
  • appel van Rivier en Land (overbetuwe)
Avond

  • Ovenschotel van ditte aardappels van De Hooge Kamp (tussen Apeldoorn en Deventer) met witlof van Willem & Drees (sticker herkomst boer niet meer leesbaar), oesterzwammen van Rivier en Land (Odin, herkomst onbekend), Geitenkaas van AH, roomboter van de Horsterhof Duiven, bieslook uit de volkstuin
  • witte wijn (Chardonnay, Jean du Sud uit Frankrijk)
  • zonnatura brandnetelthee
  • Arnhems meisje (koekje met suiker, ingrediënten staan niet op het doosje)

27 april

Ochtend
  • boterham van bakkerij Arend met AH roomboter ongezouten en Fairtrade Hagelslag Puur (ingrediënten: cacaomassa (27,7%), magere cacaopoeder (7,3%), emulgator (raapzaad lecithine).
  • brandnetelthee van Zonnatura
  • Na hardlopen bij Run2day halve mueslibol van bakker bart met energiedrank
  • kraanwater
Middag


  • verse muntthee bij Josephine coffee
  • Worteltaart bij Josephine coffee
  • kraanwater
Avond

  • Kastanjechampignons van Rivier en Land, uit Kerkdriel, Schol van de Jumbo (duurzaam gevangen), witte wijn (Chardonnay, Jean du Sud uit Frankrijk), verse dille van Jumbo, ui en knoflook uit kast (herkomst onbekend), damhert groentebouillon (gistextract, plantaardige olie, uien, specerijen (met selderij), wortelen, peterselie, kruidenextract) met Fairtrade biologische pandanrijst uit het noordoosten van Thailand
  • DAB biertje bij Luchtkasteel
  • Markini cocktail en schapenkaas bij TAPE
  • bionade vlierbes met water, suiker, gerstemout, concentraat van vlierbessensap, koolzuurgasaromacalcium en magnesiumcarbonaat.


26 april

Ochtend
  • Ontbijtje bij Touche (kado gekregen van mijn ouders), met bruine pistolet, croissant, eitje, geitenkaas met honing en walnoot, brie, roomboter, zout, verse muntthee, verse jus d'orange
  • kraanwater
Middag
  • broodje vegetarische hamburger bij frietrestaurant de markt
  • water
  • Biologische cranberrysap van cranberrybedrijf Groenhof Terschelling (100% cranberrysap)

Avond
  • Pasta met zalm en groene asperges, olijfolie en peterselie bij Cosi
  • Groene salade met tomaat van Cosi
  • een flesje chaudfontaine (mineraalwater uit Luik, België) 
  • Yoga Flesje aardbeiensap ( water,  40% aardbei, suiker, glucose-fructosesiroop, citroenzuur, aroma, wortelextract, E120) bij Cosi
  • Espresso bij Cosi
  • kraanwater
  • DAB biertje bij Luchtkasteel


25 april

Ochtend
  • brood van Bakker Arend Nijmegen, meel uit Nederland (leveranciers staan op de website) 
  • paté met champignons en pistachenoten van Sonsbeekmarkt
  • geitenkaas uit Nederland met heidehoning uit Rhenen
  • venkelthee van Piramide Thee uit Egypte  
  • werkfruit: aardbeien, druiven en meloen, herkomst onbekend
Middag
Avond
  • stoofpotje met kip van Slagerij De Groene Weg, witte wijn van de Wageningse Berg, gekocht bij Robbers vd Hoogen, wortel van De Hooge Kamp (tussen Apeldoorn en Deventer), knolselderij, knoflook, ui en prei van de Horsterhof Duiven, Kastanjechampignons van Rivier en Land, uit Kerkdriel, Lavas (maggieplant) uit eigen tuin. Hazelnotenolie uit Zoelen
  • glas rode wijn van de Wagenings Berg, gekocht bij Robbers & Vd Hoogen

24 april

 Ochtend
  • brood van de Streekbakker
  • paté met champignons en pistachenoten van Sonsbeekmarkt
  • AH roomboter ongezouten en Fairtrade Hagelslag Puur (ingrediënten: cacaomassa (27,7%), magere cacaopoeder (7,3%), emulgator (raapzaad lecithine).
  • brandnetelthee Zonnatura
  • water
  • bio + rooibosthee 
Middag
Avond
23 april 

Ochtend
 Middag
  •  brood van bakkerij Hilvers
  • AH roomboter ongezouten (ingredienten: roomboter)
  • venkelthee van Piramide Thee uit Egypte
  • Speculaasjes (merk, herkomst en ingredienten onbekend)
  • Oude kaas (merk onbekend)
Avond
  • Spaghetti (merk onbekend, in spaghettidoos bewaard)
  • Pastasaus van Paprikasaus van Tas-Toe uit Bemmel (ingredienten: tomaat, paprika, ui, wortel, suiker, peterselie, zout, gemodificeerd maiszetmeel, olijfolie extra vergine, citroensap, knoflook, peper) Met daarin: gehakt van biologische slagerij de Groene Weg en raapsteeltjes en ui van  De Hooge Kamp
  • kraanwater
  • Brood met ansjovisboter van Café Vrijdag
  • Rode wijn uit Italië en Chili (Focus Arnhem en Café Vrijdag)
22 april 

Ochtend
  • brood van de Duitse bakker met AH roomboter ongezouten (ingredienten: roomboter) en AH Geitenkaas belegen 50+ ( geitenmelk, zout, zuursel, stremsel) en bio+ bloemenhoning uit Latijns-Amerika
  • brandnetelthee Zonnatura
Middag
  •  Groentesoep van scharrelkippenpoot (AH), AH gesneden soepgroenten (32% wortel, 27% prei, 21% bloemkool en 20% selderij, damhert groentebouillon (gistextract, plantaardige olie, uien, specerijen (met selderij), wortelen, peterselie, kruidenextract en Merza 100% biologische kippenbouillon (zeezout, glucosestroop, palmolie, maiszetmeel, gistextract, suiker, kippenvleespoeder, 2,5% kippenvet, natuurlijke aroma (ei), geroosterde ui, 0,7% kurkuma, peper, peterselie, rozemarijn.
  • water
  • brood van de Duitse bakker met bio healthy planet kokosbrood (ingrediënten: kokos, lactose, bloemenhoning, maisbloem, maismoutstroop, xanthaangom, johannesbroodpitmeel)
  • verse ananas (herkomst onbekend) 
 Avond
  • De Colonjes, rode wijn uit Groesbeek
  • Friet en kroket (frietzaak Hommelseweg) zonder saus
  • Ah wit stokbrood
  • water
21 april (dag 7 van de supermarktweek)

Ochtend













  • AH excellent Boulot meergranen ambachtelijk brood (puur natuurlijk op basis van desem, met authentieke tarwerassen, water, gist en zout
  • AH roomboter ongezouten (ingredienten: roomboter)
  • AH Geitenkaas belegen 50+ ( geitenmelk, zout, zuursel, stremsel)
  • bio+ bloemenhoning uit Latijns-Amerika
  • zonnatura brandnetelthee
  • Fairtrade Hagelslag Puur (ingrediënten: cacaomassa (27,7%), magere cacaopoeder (7,3%), emulgator (raapzaad lecithine).


  • Middag













  • AH excellent Boulot meergranen ambachtelijk brood (puur natuurlijk op basis van desem, met authentieke tarwerassen, water, gist en zout
  • AH roomboter ongezouten (ingredienten: roomboter)
  • water


  • Avond




    • water
    • komkommer, ui en tomaat uit Nederland
    • jumbo jonge bladsla melange (rucola, lollo blonde, lollo rosso, red chart)
    • Tons Belze Majoneis ( vrije uiloopdooiers, zonnebloemolie, 1%zout)
    • Hollandse Curry van Gouda's Glorie (glucose-fructosestoop, tomaten (30 gram per 100 gram saus), water, azijn, suiker, paneermeel (bevat tarwe), smaakversterker E621, zout, aroma's,kruiden voedingszuur (melkzuur en citroenzuur), verdikkingsmiddel (guarpitmeel), kruiden, conserveermiddel E202, smaakversterker E621, kleurstof E150 d)
    • bio + vegetarische groenteschijf (33% groenten: courgette, rode paprika, tomaat, groene paprika, ui), water, sojabloem, eiwitalbumine, plantaardige oliën, paneermeel (tarwemeel, gist, zout) aardappelzetmeel, havervezels, tarwegluten, dextrose, tarwebloem, selderij, zout, glucosestroop, peterselie, plantaardige bouillonpoeder ( rijstebloem, zonnebloemolie, wortel),  maltodextrine, gistextract, natuurlijke witte peper, nootmuskaat aroma, verdikkingsmiddelen: guargom, xanthaangom), erwteneiwit.
    • Aviko ovenfriet ( aardappelen, zonnebloemolie, gemodificeerd zetmeel, rijstebloem, dextrine, rijsmiddelen (E450, E500), verdikkingsmiddel E 415
    • Sourcy Holy Soday appel-cranberry(mineraalwater, 30% vruchtensap uit concentraat (appel 27,5%, cranberry 2%, citroen), wortelsap uit concentraat, natuurlijke aroma, zoetstof (steviol glyxosiden)


    20 april (dag 6 van de supermarktweek, ingrediënten nog opzoeken)

    Ochtend













  • AH excellent Boulot meergranen ambachtelijk brood (puur natuurlijk op basis van desem, met authentieke tarwerassen, water, gist en zout
  • AH roomboter ongezouten (ingredienten: roomboter)
  • water


  • Middag
    • AH excellent Boulot meergranen ambachtelijk brood (puur natuurlijk op basis van desem, met authentieke tarwerassen, water, gist en zout
    • AH Geitenkaas belegen 50+ ( geitenmelk, zout, zuursel, stremsel)
    • bio+ bloemenhoning uit Latijns-Amerika
    • AH roomboter ongezouten (ingredienten: roomboter)
    • coca cola ( sprankelend water, suiker, kleurstof E150d, voedingszuur E338, natuurlijke aroma's, (plantenextracten), waaronder cafeïne. 
    • water
    • Bounty Puur (suiker, kokos (21%), glucosestroop, cacaoboter, cacaomassa, magere melkpoeder, emulgatoren (sojalecitine E471), lactose, botervet (van melk), weipoeder (van melk), bevochtigingsmiddel (glycerol), zout, natuurlijk vanille-extract
    Avond



    • groentensoep van scharrelkippenpoot (AH), AH gesneden soepgroenten (32% wortel, 27% prei, 21% bloemkool en 20% selderij, damhert groentebouillon (gistextract, plantaardige olie, uien, specerijen (met selderij), wortelen, peterselie, kruidenextract en merza 100% biologische koppenbouillon (zeezout, glucosestroop, palmolie, maiszetmeel, gistextract, suiker, kippenvleespoeder, 2,5% kippenvet, natuurlijke aroma (ei), geroosterde ui, 0,7% kurkuma, peper, peterselie, rozemarijn.
    • restje CousCous van Merza (100% harde tarwegriesmeel, bevat sporen van melk en ei) met daarin paprika uit Nederland, bosui uit Nederland, knoflook uit Nederland
    • AH excellent Boulot meergranen ambachtelijk brood (puur natuurlijk op basis van desem, met authentieke tarwerassen, water, gist en zout
    • AH roomboter ongezouten (ingredienten: roomboter)
    • flesje Vedett blond (ingrediënten staan niet op het flesje)
    • witte wijn Eco balance Chardonnay uit Chili

    19 april (dag 5 van de supermarktweek)

    Ochtend
    • AH Excellent, Ambachtelijk Pain Rustique Frans brood (ingrediënten puur natuurlijk brood op basis van desem, met athenthieke tarwerassen, water, gist en zout) 
    • biologische Sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge) met verse citroen (uit Spanje)
    • Ah roomboter ongezouten (ingrediënten roomboter)
    • AH Puur en Eerlijk biologische gerookte couburgham (ingrediënten: 95% varkensvlees, zeezout, suiker, antioxidant (natriumascorbaat), conserveermiddel (natriumnitriet), rook
    • water
    • AH Verse Ananas (herkomst onbekend)
    Middag
    • AH Scharreleierkoek (ingrediënten: tarwebloem, suiker, 18% scharrelei, water, glucose-fructosestroop, weipoeder, conserveermiddelen: E450 en E500), tarwezetmeel, aroma) 
    • Biologische ei uit Nederland
    • AH roomboter ongezouten (ingrediënten roomboter)
    • AH Excellent, Ambachtelijk Pain Rustique Frans brood (ingrediënten puur natuurlijk brood op basis van desem, met athenthieke tarwerassen, water, gist en zout) 
    • Zonnatura brandnetel thee
    Avond
    • Castillo de Ainzon macabeo, witte wijn uit Spanje
    • CousCous van Merza (100% harde tarwegriesmeel, bevat sporen van melk en ei) met daarin paprika uit Nederland, bosui uit Nederland, knoflook uit Nederland
    • bio+ olijfolie uit Italië ( 100 % biologische olijven)
    • bio + zalmfilet op huid met zout en peper
    • zonnatura brandnetel thee
    18 april (dag 4 van de supermarktweek)

    Ochtend

    • Rijstmelk van rice dream (ingrediënten: water, rijst (13,8%), zonnebloemolie, calciumfosfaat, zeezout, vitamine D2 en B12
    • AH Puur en Eerlijk, krokante volkoren muesli (ingredienten: 35% havervlokken, 20% tarwevlokken, 19% rietsuiker, plantaardige olie, 5% tarwezemelen, 5% rozijnen, glucosestroop, 2% geraspte kokos, rijstebloem, gerstemout, rijst crispies (rijstebloem, tarwemeel, rietsuikergerstemout, zout), sojameel, zout, 0.2 % honing) (deze smaakt echt ontzettend zoet)
    •  brandnetelthee van Zonnatura
    Middag
    • AH Excellent, Ambachtelijk Pain Rustique Frans brood (ingrediënten puur natuurlijk brood op basis van desem, met athenthieke tarwerassen, water, gist en zout) 
    • biologische Sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge) met verse citroen (uit Spanje)
    • amandelen van de Spar
    • Ah roomboter ongezouten (ingrediënten roomboter)
    • Humus classic (ingrediënten: gekookte kikkererwten (49%), rijsmiddel (E500), plantaardige olie, sesamzaadpasta (sesamzaad, zout), water, zout, voedingszuur (citroenzuur), specerijen, conserveermiddel (E202)
    • AH Puur en Eerlijk biologische gerookte couburgham (ingrediënten: 95% varkensvlees, zeezout, suiker, antioxidant (natriumascorbaat), conserveermiddel (natriumnitriet), rook
    • 2 kiwi's uit Italië
    Avond


    boven het lokale team, beneden het supermarktteam
    • Guacemole van avocado (herkomst onbekend), knoflook uit Nederland, tomaat uit Spanje, peper en zout
    • Zure Room (aangezuurde room)
    • Original Sof Tortilla wrap (ingrediënten: tarwemeel (64%), water, koolzaadolie, bevochtigingsmiddel (E422), zout, emulgator (E471), tarwegluten, bakpoeder (natriumbicarbonaat), citroenzuur, verdikkingsmiddel (E415))  met daarin vegetarische wokreepjes van Vivera (ingrediënten: 71 % gedehydrateerde soja- en tarwe-eiwit, water, scharreleikippen-eiwit, tarwevezels, plantaardige olie, gistextract, verdikkingsmiddel (carrageen), dieetzout (E508), tarwezetmeel, dextrose, specerijen, aroma, ui, zout, maltodextrine, ijzer, vitamine B12) met paprika (Nederland) en bosui (Nederland), verse koriander en kaas (ingrediënten onbekend)
    • witte wijn Eco balance Chardonnay uit Chili
    • flesje Vedett blond (ingrediënten staan niet op het flesje)
    beneden het lokale team, boven het supermarktteam


    17 april (dag 3 van de supermarktweek)

    Ochtend
    • AH biologische meergranen pistolet (ingrediënten: tarwebloem, water, volkoren tarwemeel, tarwegluten, havervlokken, bakkersgist, gejodeerd zout, zonnebloempitten, lijnzaad, emulgator (sojalecithrine), tarwezuurdesem, gerstemoutmeel
    • Humus classic (ingrediënten: gekookte kikkererwten (49%), rijsmiddel (E500), plantaardige olie, sesamzaadpasta (sesamzaad, zout), water, zout, voedingszuur (citroenzuur), specerijen, conserveermiddel (E202)
    • AH Puur en Eerlijk biologische gerookte couburgham (ingrediënten: 95% varkensvlees, zeezout, suiker, antioxidant (natriumascorbaat), conserveermiddel (natriumnitriet), rook
    •  Brandnetel thee van Zonnatura
    • koffie, merk onbekend
     Middag
    • AH biologische meergranen pistolet (ingrediënten: tarwebloem, water, volkoren tarwemeel, tarwegluten, havervlokken, bakkersgist, gejodeerd zout, zonnebloempitten, lijnzaad, emulgator (sojalecithrine), tarwezuurdesem, gerstemoutmeel
    •  Humus classic (ingrediënten: gekookte kikkererwten (49%), rijsmiddel (E500), plantaardige olie, sesamzaadpasta (sesamzaad, zout), water, zout, voedingszuur (citroenzuur), specerijen, conserveermiddel (E202)
    • AH Puur en Eerlijk biologische gerookte couburgham (ingrediënten: 95% varkensvlees, zeezout, suiker, antioxidant (natriumascorbaat), conserveermiddel (natriumnitriet), rook
    •  Groene Thee van Pickwick
    • 2 kiwi's uit Italië
    Avond


    boven het supermarktteam, beneden het lokale team

    •  Groene Thee van Pickwick
    • Ah verse zalm (ingrediënten zalm, herkomst onbekend) in AH olijfolie (ingrediënten: olijven. herkomst onbekend)
    • puree van bloemkool uit Spanje met bio+ knoflook (herkomst onbekend) en creme fraiche (ingredienten: zure slagroom), zout en peper
    • witte wijn van Alpaca (chardonnay uit Chili)
    • verse tagliatelle (ingrediënten onbekend, verpakking was al weggegooid)
    • Verkade San Fransisco vokoren tarwebiscuits (ingredienten: volkorentarwegrangen (75% tarwebloem, tarwezemelen, tarwekiemen), suiker, plantaardige olie, sesamzaad, honing, glucosestroop, zout, natriumbicarbonaat, ammoniumbicarbonaat, dinatriumdifosfaat)
    • hertog jan bier (natuurzuiver. Ingrediënten: water, gerstemout, maïs, gerst, hop)
    boven het supermarktteam, beneden het lokale team

    16 april (dag 2 van de supermarktweek)

    Ochtend
    • AH biologische meergranen pistolet (ingrediënten: tarwebloem, water, volkoren tarwemeel, tarwegluten, havervlokken, bakkersgist, gejodeerd zout, zonnebloempitten, lijnzaad, emulgator (sojalecithrine), tarwezuurdesem, gerstemoutmeel
    • gerookte kipfilet biologisch van Albert Heijn (ingrediënten: 90% kipfilet, water, voedingszuur, (natriumlactaat), zout, glucosestroop, rietsuiker, natuurlijk aroma, antioxidant (ascorbinezuur), conserveermiddel (natriumnitriet), rook
    •  AH Roomboter ongezouten, (ingrediënten roomboter)
    • Fairtrade Hagelslag Puur (ingrediënten: cacaomassa (27,7%), magere cacaopoeder (7,3%), emulgator (raapzaad lecithine).
    • versgeperste jus (van sinaasappels uit Spanje)
    • biologische Sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge) met verse citroen (uit Spanje)
     Middag
    Avond


    boven het lokale team, onder het supermarktteam
    • ovenschotel met biologische aardappelen van Albert Heijn (uit Nederland), brocolli uit Spanje, Albert Heijn Creme fraiche, prei (uit Nederland), ui (uit Nederland), knoflook (herkomst onbekend), rozemarijn en tijm van Verstegen (herkomst onbekend)
    • vers geperst kiwi en sinaasappelsap van de jumbo (herkomst onbekend, 100% fruit)
    • AH Puur en eerlijk biologische chocolade puur hazelnoot (ingrediënten: 39% cacaomassa, 37% rietsuiker, 15% hazelnoten, 7,5%cacaoboter, sojalecithine, 0.1% vanillepoeder. 
    •  biologische Sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge)
    • kraanwater
    boven het supermarktteam, beneden het lokale team


    15 april (dag 1 van de supermarktweek)


    Ochtend

    • Groene Thee van Pickwick
    • Blauwe bessen van Albert Heijn ( uit de vriezer, herkomst onbekend)
    • Meergranen bonkje van Smaakt biologisch (ingrediënten: tarwebloem, water, tarwevolkorenmeel, zonnebloemolie, tarwe, havervlokken, tarwegluten, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad, gist, zeezout, plantaardige olie
    • gerookte kipfilet biologisch van Albert Heijn (ingrediënten: 90% kipfilet, water, voedingszuur, (natriumlactaat), zout, glucosestroop, rietsuiker, natuurlijk aroma, antioxidant (ascorbinezuur), conserveermiddel (natriumnitriet), rook
    • biologische Sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge)
    Middag
    • Groene Thee van Pickwick
    • Meergranen bonkje van Smaakt biologisch (ingredienten: tarwebloem, water, tarwevolkorenmeel, zonnebloemolie, tarwe, havervlokken, tarwegluten, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad, gist, zeezout, plantaardige olie
    • gerookte kipfilet biologisch van Albert Heijn (ingrediënten: 90% kipfilet, water, voedingszuur, (natriumlactaat), zout, glucosestroop, rietsuiker, natuurlijk aroma, antioxidant (ascorbinezuur), conserveermiddel (natriumnitriet), rook
    • druiven en aardbeien (werkfruit, herkomst onbekend) 
    Avond


    boven het streekteam, beneden het supermarktteam

    14 april (dag 7 van de streekweek)

    Ochtend

    • Appelsap van Rivier en Land (Overbetuwe)
    • brood van de Streekbakker met bramenjam uit de Overbetuwe (ingrediënten niet vermeld) en heidehoning uit Rhenen
    • ei van T.Blanken &zn uit Ede
    • kraanwater
    Middag
    • brood van de Streekbakker met roomboter van de Horsterhof Duiven en schapekaas uit Rhenen (gekocht bij Van Dee Arnhem)
    • kraanwater
    Avond



    friet met stoofvlees
    samen streekfriet met stoofvlees, mijn vriend ook met mayonaise

    • Zelfgemaakte ovenfriet van ditte aardappels van De Hooge Kamp , gebakken in hazelnotenolie van mobipers in Zoelen (100% hazelnoot)
    •  rode bieten van De Hooge Kamp (tussen Apeldoorn en Deventer) met yoghurtdressing van de Horsterhof Duiven
    • Stoofpotje van Edelhert van Veluws Stoofpotje (ingrediënten: hertenvlees, water, wortel, ui, stokzwammen, knolselderij, vossenbessen, eekhoorntjesbrood, rode wijn, invertsuikerstroop, suiker, zonnebloemolie, aroma's, aalbessenconcentraat, gemodificeerd maiszetmeel, groenten (uienpoeder, knoflookgranulaat (granulaat is een duur woord voor korrels), wortelpoeder), zout, gistextract, bouillonpoeder (aroma's, zout, rundervet), vetpoeder (geharde palmolie), melkeiwit, lactose, specerijen, verdikkingsmiddel, stabilisator, laurier.
    • Rode wijn (Regent druif die sinds 1996 kan worden gepland. Wijn uit 2009 Barrique van de Wageningse Berg), (gekregen van Robbers van den Hoogen. Bedankt! 
    • yoghurt van de Horsterhof Duiven met een appel van Rivier en Land (Overbetuwe) en  bramenjam uit de Overbetuwe (ingrediënten niet vermeld)
    • kraanwater


    13 april (dag 6 van de streekweek)

    Ochtend

    • Dusseldorfs kraanwater
    • Appel-Aarbei sap van Oregional uit de Overbetuwe (Doornenburg) ingrediënten: 50%appel, 50% aardbei)
    • brood van de Streekbakker met met bramenjam uit de Overbetuwe (ingrediënten niet vermeld)
    • appel van Rivier en Land uit de Overbetuwe (100% appel)
    Middag
    • brood van de Streekbakker met met bramenjam uit de Overbetuwe (ingrediënten niet vermeld)
    • groot glas mineraalwater (de voorraad kraanwater was helaas op)
    Avond


    links maaltijdsalade van de hema van mijn vriend, onder de maaltijdsoep met brood en rode bietensalade

    • Rode bieten van De Hooge Kamp (tussen Apeldoorn en Deventer) met yoghurtdressing (ingrediënten Yoghurt van de Horsterhof Duiven) 
    • Maaltijdsoep uit de vriezer (zie ingrediënten bij 10 april
    • brood van de Streekbakker met roomboter van de Horsterhof Duiven
    • Rode wijn (Regent druif die sinds 1996 kan worden gepland. Wijn uit 2009 Barrique van de Wageningse Berg), (gekregen van Robbers van den Hoogen. Bedankt! )
    • Kaasplankje met schapekaas uit Rhenen (gekocht bij Van Dee Arnhem), brandroodkaas uit Ede, 1 met Old Remeker uit Lunteren en walnoten uit de tuin van mijn oma uit Nijmegen.
    • Rode wijn: Pinotin 2009, van Wijngaard van Ditshuizen uit Groesbeek, gebotteld door wijnhoeve De Colonjes uit Groesbeek

    12 april (dag 5 van de streekweek)

    Ochtend

    • brood van de Streekbakker met heidehoning uit Rhenen, roomboter van de Horsterhof Duiven
    • appels van Rivier en Land uit de Overbetuwe (100% appel) 
    • ei van T.Blanken &zn uit Ede
    • kraanwater
    • Karnemelk boerderijwinkel de Horsterhof Duiven
    • zelfgekweekte tuinkers
    Middag
    • Appelsap van Rivier en Land uit de Overbetuwe (100% appel)
    • brood van de Streekbakker met roomboter van boerderijwinkel de Horsterhof Duiven en schapekaas uit Rhenen (gekocht bij Van Dee Arnhem)
    • Streekbrood van bakkerij Tom van Otterloo, (meel van de witte watermolen uit Arnhem) Brood gemaakt van biologische tarwe die wordt verbouwd in het nabij Brummen gelegen dorp Hall. Deze tarwe wordt op ambachtelijke wijze vermalen in de historische Witte Watermolen aan de rand van het Sonsbeekpark in Arnhem. Halls volkoren wordt voor 100% bereid met biologisch met bramenjam uit de Overbetuwe (ingrediënten niet vermeld)
    • kraanwater
    • stukje kaasstengel van de Streekbakker 
    Avond


    • Pastasaus met pesto van gister (zie gisteravond voor de ingrediënten)
    • Gestoomde aardappels De Hooge Kamp (tussen Apeldoorn en Deventer) met paprika van Tas-Toe uit Bemmel, Prei van de Horsterhof Duiven en wortel van De Hooge Kamp 
    • Witte wijn van de Wageningse Berg uit Wageningen (gekregen van Robbers van den Hoogen. Bedankt! ) (gemaakt van Johanniter en Merzling, twee witte druivenrassen die pas sinds 2000 aangeplant konden worden. De wijn is droog en lijkt op Riesling. 
    • Yoghurt van de Horsterhof Duiven met bramenjam uit de Overbetuwe (ingrediënten niet vermeld)
    • kraanwater
    11 april (dag 4 van de streekweek)

    Ochtend

    • brood van de Streekbakker met heidehoning uit Rhenen
    • belegd met rookvlees van boerderij Ad Lam in Horsen, gekocht bij Putman Keurslageringrediënten:  rundvlees, rook. Met daarop tuinkers (zelf gekweekt) en Heidehoning ui Rhenen
    •  Karnemelk boerderijwinkel de Horsterhof Duiven, ingrediënten: Karnemelk
    Middag
    • brood van de Streekbakker met schapekaas uit Rhenen (gekocht bij Van Dee Arnhem)
    • kraanwater
    • appels van  De Hooge Kamp (tussen Apeldoorn en Deventer)
    Avond


    boven het lokale team, onder het supermarktteam
    • Zelfgemaakte pasta van Durummeel van De Witte Watermolen Arnhem
    • Pastasaus van Paprikasaus van Tas-Toe uit Bemmel (ingredienten: tomaat, paprika, ui, wortel, suiker, peterselie, zout, gemodificeerd maiszetmeel, olijfolie extra vergine, citroensap, knoflook, peper) Met daarin: gehakt van slagerij de Groene Weg, ui, boter en knoflook van boerderijwinkel de Horsterhof Duiven en zelfgemaakte pesto van walnoten uit de tuin van mijn oma in Nijmegen, peterselie uit de volkstuin en geklaarde roomboter (zelf geklaard, boter via de Horsterhof Duiven)
    • Rode wijn: Pinotin 2009, van Wijngaard van Ditshuizen uit Groesbeek, gebotteld door wijnhoeve De Colonjes uit Groesbeek
    • Kaasplankje met schapekaas uit Rhenen (gekocht bij Van Dee Arnhem), brandroodkaas uit Ede, 1 met Old Remeker uit Lunteren, Doesburgse mosterd ( ingrediënten: natuurazijn, mosterdzaad, zout, suiker), walnoten uit de tuin van mijn oma uit Nijmegen.

    10 april (dag 3 van de streekweek)

    Ochtend
    • brood van de Streekbakker met bramenjam uit de Overbetuwe (ingrediënten niet vermeld) en heidehoning uit Rhenen
    • kraanwater
    • Karnemelk boerderijwinkel de Horsterhof Duiven, ingrediënten: Karnemelk
    Middag
    • brood van  de Streekbakker belegd met Roomboter van boerderijwinkel de Horsterhof Duiven
    •  Salade van Ditte aardappels van De Hooge Kamp ( tussen Apeldoorn en Deventer), yoghurt van boerderijwinkel de Horsterhof Duiven, rozemarijn uit eigen tuin, ei van T.Blanken &zn uit Ede, Kastanjechampignons van Rivier en Land, uit Kerkdriel, Winterpostelein van
      boerderijwinkel de Horsterhof, Paprika van Tas-Toe uit Bemmel,
      Doesburgse mosterd ( ingrediënten: natuurazijn, mosterdzaad, zout, suiker)
    •  kraanwater 
    • appels van  De Hooge Kamp (tussen Apeldoorn en Deventer)
     Avond


    boven het lokale team, onder het supermarktteam
    • brood van de Streekbakker belegd met Roomboter van boerderijwinkel de Horsterhof Duiven
    • Witte wijn van wijnhoeve De Colognes in Groesbeek
    • Maaltijdsoep van prei, aardappels, ui en knoflook, melk van boerderijwinkel de Horsterhof Duiven, bieslook uit de volkstuin, rode pepertjes uit de tuin van mijn moeder (afgelopen zomer ingevroren) uit Arnhem
    • Toetje: yoghurt en een appel van boerderijwinkel de Horsterhof Duiven met daarin bramenjam uit de Overbetuwe (ingrediënten niet vermeld)
    • walnoten uit tuin van mijn oma in Nijmegen
    • Appelsap uit de Overbetuwe (100% appel)

    9 april 
    (dag 2 van de streekweek)

    Ochtend


    • Streekbrood van bakkerij Tom van Otterloo, (meel van de witte watermolen uit Arnhem) Brood gemaakt van biologische tarwe die wordt verbouwd in het nabij Brummen gelegen dorp Hall. Deze tarwe wordt op ambachtelijke wijze vermalen in de historische Witte Watermolen aan de rand van het Sonsbeekpark in Arnhem. Halls volkoren wordt voor 100% bereid met biologisch
    • 1/2 boterham belegd met Rosbief en 1/2 boterham belegd met rookvlees van boerderij Ad Lam in Horsen, gekocht bij Putman Keurslageringrediënten: rosbief en rookvlees, rook. Met daarop winterpostelein van de Horsterhof Duiven
    • Karnemelk boerderijwinkel de Horsterhof Duiven, ingrediënten: Karnemelk
    • Pannekoek (zie avond 8 april voor ingrediënten)

    Middag
    • 2 tosti's. 1 met brandroodkaas uit Ede, 1 met Old Remeker uit Lunteren. Streekbrood van bakkerij Tom van Otterloo, (meel van de witte watermolen uit Arnhem) Brood gemaakt van biologische tarwe die wordt verbouwd in het nabij Brummen gelegen dorp Hall. Deze tarwe wordt op ambachtelijke wijze vermalen in de historische Witte Watermolen aan de rand van het Sonsbeekpark in Arnhem. Halls volkoren wordt voor 100% bereid met biologisch
    • kraanwater

    Avond


    • Rode wijn: Pinotin 2009, van Wijngaard van Ditshuizen uit Groesbeek, gebotteld door wijnhoeve De Colonjes uit Groesbeek
    • kraanwater
    • Ditte aardappels van De Hooge Kamp ( tussen Apeldoorn en Deventer)
    • Snijbiet van De Hooge Kamp  (tussen Apeldoorn en Deventer) met daarin, melk via boerderijwinkel de Horsterhof Duiven, rode wijn (Pinotin 2009), Doesburgse mosterd ( ingrediënten: natuurazijn, mosterdzaad, zout, suiker) en rozemarijn uit de eigen tuin en daaroverheen brandroodkaas uit Ede
    • Gehakt van slagerij De Groene Weg (herkomst houden jullie nog te goed, foto helaas niet opgeslagen in telefoon)
    • Kastanjechampignons van Rivier en Land, uit Kerkdriel
    • Alles gebakken in roomboter van boerderijwinkel de Horsterhof Duiven
    • walnoten uit de tuin van mijn oma en hazelnoten van de bomen uit De Burgemeesterswijk (deze herfst geraapt)
    • ei van T.Blanken &zn uit Ede

    8 april 
    (dag 1 van de streekweek)


    • Streekbrood van bakkerij Tom van Otterloo, (meel van de witte watermolen uit Arnhem) Brood gemaakt van biologische tarwe die wordt verbouwd in het nabij Brummen gelegen dorp Hall. Deze tarwe wordt op ambachtelijke wijze vermalen in de historische Witte Watermolen aan de rand van het Sonsbeekpark in Arnhem. Halls volkoren wordt voor 100% bereid met biologisch
    • Rosbief van slagerij De Groene Weg (herkomst houden jullie nog te goed, foto helaas niet opgeslagen in telefoon)
    • kraanwater (Arnhem)
    middag
    • Twee krentenbollen van de bakkerij Nederlands Openluchtmuseum (meel witte watermolen uit Arnhem)
    • kraanwater Arnhem
    • 2 appels van Rivier en Land (Gelderse Poort)
    avond
    boven het lokale team, beneden het supermarktteam
    • roomboter via boerderijwinkel de Horsterhof Duiven
    • melk via boerderijwinkel de Horsterhof Duiven
    • spek van boerderij Ad Lam in Horsen, gekocht bij Putman Keurslager
    • pannenkoekenmeel, gekocht op de boerenmarkt, uit Klarenbeek (ingredienten: Tarwemeel, boekweitmeel)
    • stroop van Landwinkel coöperatie Veenendaal (ingrediënten: beetwortelsap (dat is gemaakt van suikerbiet) het is het suikerhoudende vocht van suikerbieten en appelsap, ingedikt tot stroop met een suikergehalte van 55% (dit zijn natuurlijke suikers van vruchten. 140 gram appels per 100 gram stroop)
    • boerenjam bramen uit Heelweg (ingrediënten: vruchten, fructose, pectine en citroensap)
    • eieren van T.Blanken &zn uit Ede
    • brandroodkaas uit Ede
    • water uit de kraan
    • thee getrokken van rozemarijn uit de moestuin

    7 april

    ochtend


    • Verse sinaasappelsap met sinaasappels uit Italië
    • Rijstmelk van rice dream (ingrediënten: water, rijst (13,8%), zonnebloemolie, calciumfosfaat, zeezout, vitamine D2 en B12
    • Streekbrood van bakkerij Tom van Otterloo, (meel van de witte watermolen uit Arnhem) Brood gemaakt van biologische tarwe die wordt verbouwd in het nabij Brummen gelegen dorp Hall. Deze tarwe wordt op ambachtelijke wijze vermalen in de historische Witte Watermolen aan de rand van het Sonsbeekpark in Arnhem. Halls volkoren wordt voor 100% bereid met biologische grondstoffen en kan met recht als streekproduct over de toonbank gaan.
    • refreshing munt en kaneel en zoethout van fairtrade original (ingrediënten: munt, kaneel, zoethout, rozenbottel, goudsbloem, korenbloem). herkomst Royal for herbst company Egypte.
    • Lactosevrije Minus L Gouda kaas (Goudakaas en beta-caroteen), geproduceerd in Duitsland
    • biologische Terrasana amandelpasta (ingrediënten: Amandelen)
    • gekookt ei uit Nederland met zout (herkomst onbekend)
    Middag
    • Streekbrood van bakkerij Tom van Otterloo, (meel van de witte watermolen uit Arnhem) Brood gemaakt van biologische tarwe die wordt verbouwd in het nabij Brummen gelegen dorp Hall. Deze tarwe wordt op ambachtelijke wijze vermalen in de historische Witte Watermolen aan de rand van het Sonsbeekpark in Arnhem. Halls volkoren wordt voor 100% bereid met biologische grondstoffen en kan met recht als streekproduct over de toonbank gaan.
    • Paté uit regio Utrecht (gekocht op de Sonsbeekmarkt Arnhem)
    • Twee krentenbollen uit Nederlands Openluchtmuseum (meel witte watermolen uit Arnhem)
    • kraanwater Arnhem
    • filterkoffie, herkomst onbekend
    • peer (ligt al enige tijd op de fruitschaal, herkomst onbekend)
    Avond
    • De Perelaere perensap uit Zeeland (100% peer)
    • Fairtrade biologische pandanrijst uit het noordoosten van Thailand
    • Fairtrade biologische basmatirijst uit de regio's Kaithal en Kadder uit Noord-India
    • Quorn stukjes  vleesvervanger (ingrediënten: Mycoproteïne (87%), (schimmeleiwit afkomstig van een plantje uit de familie van paddestoelen), gerehydrateerd Scharrel-eiwit (gerehydrateerd betekent dat het product eerst gedroogd is en dat er daarna weer vocht aan toegevoegd is),aroma 
    • Bio+ diepvrieserwten (biologische erwten, herkomst onbekend)
    • Ketjap Manis plus ( ingrediënten: Melasse, water, soja-eiwithydrolysaat (in stukjes geknipte eiwitten die daardoor beter opgenomen worden door het lichaam) voedingszuur E270 (melkzuur), zout, sojasaus (soja, tarwemeel, caramel, conserveermiddel E211 natuurlijk van bijvoorbeeld cranberrybessen of chemisch gemaakte Tolueen), aroma
    • Improba Sambal Oelek (ingrediënten: spaanse pepers(86%), zout, voedingszuur, azijnzuur, conserveermiddel E202 (kan zowel chemisch als natuurlijk zijn)
    • Ui, uit de voorraadkast, herkomst onbekend
    • Bio+ knoflook, herkomst onbekend
    • Kraanwater, Arnhem
    • Verse muntthee, tijdens de kunstroute, herkomst onbekend
    • Worteltaart van de Sonsbeekmarkt, gekocht bij Josephine coffee uit Arnhem
    • biologische Sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge)
    • Crackito chips paprika (ingrediënten: aardappelen, plantaardige olie, paneermeel (tarwemeel, zout, rijsmiddel (E503 (gemaakt uit twee andere Enummers), zout, dextrosetarwebloem, suiker, paprikaextract, smaakversterker (E621), gistextract, gehydrolyseerd plantaardig eiwit (bevat soja), gedroogde groenten (knoflook, ui), kleurstof (E160c vooral bestaand uit capsaïcine en capsarubine), aroma, voedingszuur (E330 citroenzuur)

    6 april

    Ochtend


    • Rijstmelk van rice dream (ingrediënten: water, rijst (13,8%), zonnebloemolie, calciumfosfaat, zeezout, vitamine D2 en B12
    • Zonnatura brandnetel thee (ingrediënt: Brandnetel, herkomst onbekend)
    • geroosterd volkenvloerbrood van La Place, (ingrediënten geheim, herkomst uit Nederland en Belgie) met biologische Terrasana amandelpasta (ingrediënten: Amandelen)
    Middag
    • gember citroen thee bij Tape (herkomst onbekend)
    • broodje Hummer bij Tape (op wit zuurdesem, geserveerd met bulgursalade) Ingrediënten: huisgemaakte humus, feta, gemarineerde rode ui, sla, chips, koriander en harissa ( herkomst onbekend, te druk)
    Avond
    • Groene salade met sla, tomaat en rode ui (herkomst onbekend)
    • Pappardele al sugo di salsicce e finnochi met tomatensaus, venkel en venkelworstje (pasta uit Italië, worstje van slagerij de groene weg, rest onbekend)
    • bionade vlierbes met water, suiker, gerstemout, concentraat van vlierbessensap, koolzuurgasaroma, calcium en magnesiumcarbonaat.
    • kraanwater
    • verse muntthee (herkomst onbekend)
    • yoga mela apfel: appelsap van 100% appel uit Italië.


    5 april

    Ochtend
    • Zelfgemaakte Muesli van De Halm Roggevlokken, Tarwevlokken en Gerstvlokken, Nederlandse oorsprong. Lijnzaad (in een nieuw potje in de kast gezet, herkomst onbekend), Chiazaad van Mattison HealthStyle (herkomst onbekend)
    • Zonnatura brandnetel thee (ingrediënt: Brandnetel, herkomst onbekend)
    • Rijstmelk van rice dream (ingrediënten: water, rijst (13,8%), zonnebloemolie, calciumfosfaat, zeezout, vitamine D2 en B12
    Middag


    • Biologische cracker van Dr Karg Klassieke drie zaden  (ingredienten: volkoren tarwemeel (63%), zonnebloempitten (11%), sesamzaad (10%), lijnzaad (6%), haver, zeezout, gist, gerstemoutextract
    • Geitenkaas, uit Zuid Nederland
    • Volkenvloerbrood van La Place, (ingrediënten geheim, herkomst uit Nederland en Belgie)
    • 10 amandelen, spar, herkomst onbekend
    • biologische Sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge)
    • Marocco thee, merk onbekend, herkomst onbekend
    Avond
    • Verse pasta: Tagliatelle groene kruiden van Jumbo ( ingrediënten: harde tarwegries, scharrelei, (21%), oregano 1%, bieslook (1%), knoflook (1%), spinazie (1%), herkomst Italië. 
    • Pastasaus van bio+ rundergehakt (herkomst onbekend) trostomaten (herkomst onbekend, niet zelf boodschappen gedaan), courgette (herkomst onbekend, niet zelf boodschappen gedaan), bio+ verse basilicum uit Antwerpen, regenboogwortel van Willem & Drees, herkomst: Wehl (Erik Smeenk en Wilma Kraaij), bio+ kruidenmix Italiaans (herkomst onbekend), zout (herkomst onbekend),  4 seizoenenpeper van verstegen (witte, zwarte en groene peper en rode peperbessen)  uit Indonesië en bio+ Sugo Arrabiata (ingredienten: tomaten, tomatenpuree, water, extra vierge olijfolie, paprika (2,0%), zout, suiker, rode peper (0,005%), knoflook, peterselie) herkomst onbekend, gebraden in Olijfolie van Puur & Smaak Arnhem, herkomst Italië.
    • Alpro Soya bosbes (ingrediënten: water, suiker, gepelde sojabonen (72%), blauwe bosbessen (6%), glucose-fructosestroop, tricalciumcitraat, stabilisator (pectrine), zuurteregelaars (natriumcitraat, citroenzuur), hibiscus-en wortelsapconcentraat, natuurlijke aroma, zeezout, antioxidanten (tocoferolrijke extracten, ascorbylpalmitraat), vitaminen (riboflavine, B12, D2), yoghurtculturen (S.thermophilus, L. bulgaricus)
    • Biologische rode wijn Canada Negra 2009 uitValencia
    • kraanwater
    • pure chocolade (cadeau gekregen, herkomst onbekend)

    4 april

    Ochtend
    • Arnhems kraanwater
    • Volkenvloerbrood van La Place, (ingrediënten geheim, herkomst uit Nederland en Belgie)
    • biologische Terrasana amandelpasta (ingrediënten: Amandelen)
    • biologische Sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge)
    • biologische hagelslag Sweet Company (suiker 68%, cacoamassa 32%), herkomst cacao en suiker onbekend
    • gouda's glorie zonnepond (ingrediënten: water, plantaardige olie en vetten (w.v. 25% zonnebloemolie), zout, emulgator E471 en E476, conserveermiddel E200, aroma's, kleurstof E160a, vitamine + D herkomst onbekend (gouda's glorie heeft geen website voor consumenten, alleen voor grootafnemers)
    Middag (lunch op het werk)
    • 2 zachte witte bolletjes van spar (ingrediënten: tarwebloem, water, gist, wiepermeaat, dextrose, veldbonenmeel, tarwegluten, bakkerszout, zout, plantaardig vet, suiker, botervet (
      Boter bestaat uit ongeveer 80% vet, verder water en wat eiwitten. Botervet is de gezuiverde vetfractie uit de boter. Watervrij melkvet is vergelijkbaar, al wordt het vet op een iets andere manier verkregen), glucosestroop (gedroogd), plantaardige olie ( (gehard), tarwezetmeel, tarwemoutmeel, emulgator (E482, E471, E472e), antiklontermiddel E170 en E341 (gewonnen in de VS), aroma's,  stabilisator E451, E415), meelverbeteraar (E920 verkregen uit diverse eiwitten, waaronder dierlijke eiwitten, veren en haren (en dus zelfs uit menselijke haren!!!!), E300)
    • 2 Spar uit de streek knakworst met een stevige beet van Gerard de Roller uit Barneveld (ingrediënten: 84% varkensvlees, varkensvet, water, kruiden en specerijen (o.a. mosterd en selderij), stabilisatorzout E450, smaakversterker E621 (bekend als een zeer fout E-nummer), voedingszuur: citroenzuur/E575, (ook al lijkt het niet zo op de verpakking Citroenzuur en E575 zijn twee verschillende dingen) gefermenteerde rijst (ja maar wat is nou fermentatie? Nou dat is volgens wikipedia het omzetten van biologische materialen (substraat) met behulp van bacteriën, celculturen of schimmels in afwezigheid van zuurstof (anaeroob) of met zuurstof (aeroob).), gedroogde glucosestroop, aroma, antioxidant: E300/ E301), zout, conserveermiddel: E250 (bekend als een fout e-nummer) /E262, rook.
    • Remia Mosterd, (ingrediënten:  water, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, specerijen) 24%, plantaardige olie 18%, azijn, glucose-fructosestroop, gemodificeerd zetmeel, zout, mosterdmeel (droog gemalen mosterd) 1,5%, scharrel eigeel, verdikkingsmiddel E415, conserveermiddel E 202, anti-oxidant E 385, kruiden, kleurstof E 160a)
    • ah smeerboter roomboter ongezouten (ingrediënten: roomboter)
    • 2 sneetjes Notenbrood gehaald bij bakkerij van der Meijden, geen website (niet zelf gehaald, herkomst onbekend)
    • Werkfruit: appel (Elstar uit Nederland) en mandarijn ( herkomst Spanje)
    •  Piramide, Venkelthee (ingrediënt: Venkel) uit Vietnam
    Avond
    • Gerookte Noorse zalm van de plus (Ingrediënten: zalm, rook), uit Noorwegen
    • Bio+ Cherrytomaten, uit Spanje
    • Biologische crackers van Dr Karg Klassieke drie zaden  (ingredienten: volkoren tarwemeel (63%), zonnebloempitten (11%), sesamzaad (10%), lijnzaad (6%), haver, zeezout, gist, gerstemoutextract
    • grote kop (biologische) jasmijnthee van Simon Levelt, herkomst onbekend
    • Summ Stroopwafels (biologisch). Ingrediënten tarwebloem, stroopvulling (glucosestroop, rietsuiker, roomboter en lupinemeel), ongehard plantaardig vet, eipoeder, zout, rijsmiddelen: natriumbicarbonaat en ammoniumcarbonaat, kaneel. Herkomst roomboter Loenen aan de Vecht (provincie Utrecht), rietsuiker uit Sao Paulo, tarwebloem uit Noord Brabant,
    3 april

    Ochtend
    • Arnhems kraanwater
    • beker rijstmelk van rice dream (ingrediënten: water, rijst (13,8%), zonnebloemolie, calciumfosfaat, zeezout, vitamine D2 en B12
    • Avocado, herkomst niet bekend, lag al een poosje op de fruitschaal
    • Volkenvloerbrood van La Place, (ingrediënten geheim, herkomst uit Nederland en Belgie)
    • proef.nu bio grillworst van vlees uit Nederland (ingrediënten: varkensvlees 63%, rundvlees 21%, water, zeezout, aardappelzetmeel, mosterd, koriander en natriumnitriet). Het vlees wordt verwerkt door een biologische slagerij uit De Goorn en het voer dat het vee krijgt bestaat uit biologische granen
    • biologisch ei uit Nederland (merk onbekend, want doosje al voor het experiment weggegooid
    • biologische Sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge)
    Middag
    • Arnhems kraanwater
    • Volkenvloerbrood van La Place, (ingrediënten en leveranciers geheim, herkomst uit Nederland of België)
    • Geitenkaas, uit Zuid Nederland
    • Werkfruit: appel (Elstar uit Nederland) en mandarijn ( herkomst Spanje)
    • 20 amandelen van de spar, herkomst staat niet op de verpakking en is ook nergens anders te vinden.
    • Piramide, Venkelthee (ingrediënt: Venkel) uit Vietnam
    • Pickwick Pure Green groene thee, (ingrediënt: groene theeblaadjes, herkomst China of Japan)
    Avond


    • Biologische appel en vlierbessensap van Schulp vruchtensappen. Gebotteld en geperst in Breukelen. 80% appels (elstar en santana), 20% vlierbes. Schulp verwerkt uitsluitend Hollandse appels en peren, bij voorkeur van fruittelers uit eigen regio (Groene Hart). Ook voor de dubbelsappen wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van Hollands fruit (bijvoorbeeld rode bessen en aardbeien uit de Betuwe). 
    • Glas rode wijn: Montepulciano, Italie (ingekocht bij Henri Bloem)
    • Hoofdgerecht bij Bosch Arnhem:  paardenbiefstuk ( van slagerij Ernste Arnhem, laatst nog uitgebreid in de volkskrant gestaan. artikel >>) met een saus van morieljes (sligro), witlof, (turkse groentenboer), creme van knolselderij (de lindenhoff). Daarbij  zelfgemaakte frietjes (aardappels van de aardappelkraam op de Arnhemse markt) en wortelsalade (wortels van de Turkse groenteboer), zelf gemaakt brood vooraf (Koopmans broodmix), met roomboter (lindenhoff) en een zelfgemaakt koekje (hazelnoot van de sligro)
    • biologische Mighty leaf tea (organic mint melange) van verse munt bladeren uit het Atlas gebergte (Marokko)
    • kraanwater uit Arnhem

    2 april

    Ochtend

    • bio zuurdesem brood van de boerenmarkt
    • refreshing munt en kaneel en zoethout van fairtrade original (ingrediënten: munt, kaneel, zoethout, rozenbottel, goudsbloem, korenbloem). herkomst Royal for herbst company Egypte.
    • proef.nu bio grillworst van vlees uit Nederland (ingrediënten: varkensvlees 63%, rundvlees 21%, water, zeezout, aardappelzetmeel, mosterd, koriander en natriumnitriet). Het vlees wordt verwerkt door een biologische slagerij uit De Goorn en het voer dat het vee krijgt bestaat uit biologische granen. 
    • Geitenkaas uit Zuid Nederland, ingrediënten onbekend
    Middag
    Tussendoor
    • Werkfruit: appel (Elstar uit Nederland) en mandarijn ( herkomst Spanje)
    • Biologische Piramide thee frisse start ( braamblad, groene rooibos, venkelzaad, zouthout, pepermunt, hysop, tijm, citroengras) uit Egypte
    • 5 amandelen van de spar, herkomst staat niet op de verpakking en is ook nergens anders te vinden.
    Avond
    • preisoep (zelf gemaakt, zie voor ingrediënten bij 1 april)
    • bio+ penne (ingrediënten: volkoren griesmeel van harde tarwe uit Sicilië)
    • saus met kip en spinazie (ingrediënten: 1 ui van de markt,  bio +knoflook (land onbekend), rozemarijn olie uit Italië van puur & smaak, bio+ kipfilet (Nederlandse Kemper Landhoen), jumbo pijnboompitten (land onbekend), verse spinazie van de plus (land onbekend), zout, 4 seizoenenpeper van verstegen (witte, zwarte en groene peper en rode peperbessen)  uit Indonesië en verse slagroom light van de plus waarin zit: 23%room, E407, gemodificeerd maiszetmeel, E471, herkomst onbekend)
    • Biologische sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge)
    • biologisch speltkoekje naturel van kentalis bakkerij compas uit Sint-Michielsgestel (ingredienten: speltbloem, plantaardige margarine, plantaardige olie en vetten, water, zonnebloemlecithine, citroenzuur, bakpoeder, melkpoeder, druivensapconcentraat, maiszetmeel, natriumbicarbonaat, vanille, zeezout, citroen, rijstemoutstroop. herkomst ingrediënten onbekend.
    1 april


    Ochtend
    • Peer van de zaterdagmarkt, herkomst onbekend
    • bio zuurdesem brood van de boerenmarkt, ingrediënten onbekend.
    • Geitenkaas uit Zuid Nederland, ingrediënten onbekend
    • kraanwater (Arnhem Noord)
    • biologische Sonnigdal rooibosthee uit Zuid Afrika (Sederberge)
    Middag
    2 koppen zelfgemaakte preisoep, met een aantal ingrediënten:
    • prei en regenboogwortel van Willem & Drees, herkomst: Wehl (Erik Smeenk en Wilma Kraaij)
    • ui van de zaterdagmarkt, herkomst onbekend
    • damhert groentebouillon (gemaakt in België) met daarin: gistextractPlantaardige olie, uien, specerijen met selderij, wortel, peterselie, kruidenextract
    • kraanwater (Arnhem Noord)
    • AH kerriepoeder met daarin: koriander, kurkuma, fenegriek, zwarte peper, venkel, anijs, cayennepoeder
    • Wajang margarine van Van de Moortele Nederland BV uit Zeewolde met daarin: water, Plantaardige olie en vetten, emulgatoren, E471: sojalecithine, E472Cplantaardige lupine eiwitaroma's, voedingszuur (E330 citroenzuur), E200 sorbinezuur, kleurstof (E160a), Vitamine A en Vitamine D
    • zout (merk en eventueel toegevoegde ingrediënten zijn niet meer te herleiden, omdat het in een zoutvaatje in de keukenkast wordt bewaard. 
    Tussendoor
    • 3 grote koppen (biologische) jasmijnthee van Simon Levelt, herkomst onbekend
    • 5 Fair trade Summ amandelen in chocolade en kaneel: amandelen, chocolade van rietsuiker, cacaoboter, volle melk poeder en cacaomassa), sojalecithine, kaneel, herkomst amandelen: Jenin, Palestina. cacoa uit Ghana, Ivoorkust, Kameroen, Tanzania, Sierra Leone of Brazilië, rietsuiker uit Paraguay
    Avondeten
    • Pastagerecht bij lokale pizzeria met de volgende ingrediënten:  verse peterselie, penne, gerookte zalm (duurzaam gevangen), lente ui, crème freche, witte wijn, verse citroensap, peper, zout. Herkomst van de ingrediënten onbekend.
    • een flesje chaudfontaine (mineraalwater uit Luik, België) 
    Borrel en hapjes
    • 1 glas La Prada, witte wijn van wijnhandel Henri Bloem uit Arnhem. Chardonnay uit de Pay D'oc
    • 1/2 glas Don Aurelio, witte wijn van wijnhandel Robbers vd Hoogen uit Arnhem, Chardonnay uit Chili
    • 3 plakjes leverworst en 3 plakjes gekookte worst van keurslager De Haas, vlees van geselecteerde boeren uit Nederland (geen officieel bio keurmerk), overige ingrediënten onbekend.
    • 3 toastjes met Eiersalade van mama, van scharreleieren uit Nederland (merk onbekend, want doosje al weggegooid), calve light mayonaise (water, raapzaadolie, suiker, azijn, gemodificeerd zetmeel, vrij uitloop ei-geel, mosterd van mosterdzaad, water, azijn, zout en suiker), zout, aroma  citrusvezel, geconcentreerd citroensap, melkzuur, conserveermiddel: sorbinezuur, stabilisatoren xanthaangom en guargom), antioxidant E385 ( schadelijk E-nummer), kleurstof: beta-caroteen)) en van  alpro sojayoghurt: water, gepelde sojabonen, suiker, tricalciumcitraatpectrine stabilisatornatriumcitraat, citroenzuur, aroma, zeezout, antioxidanten: tocoferolrijke extracten en ascorbylpalmitraat, yoghurtculturen en fermenten: thermophilus en L. bulgaricusvitamine B12 en D2, kerriepoeder en peperkorrels. 
    • 3 toastjes Fins knekkebrod, geïmporteerd uit Finland, gekocht in een Duitse supermarkt. Ingrediënten: volkoren roggemeel (94%), water, zout en gist. 

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten